x
Am uitat parola
x cont de parinte detalii cont de parinte

<

cont de profesor detalii cont de profesor

<

am cont vreau cont
Pentru a va oferi o experienta mai buna in navigare 123edu.ro foloseste cookies. Pentru mai multe detalii click aici   
 


Cum se completeaza raspunsul

Teste la romana si matematica. Cum se completeaza raspunsul?

 

Cu abonamentele 123edu.ro iti vei ajuta copilul sa rezolve cat mai multe teste la romana si la matematica. Daca odata intrat in aplicatie, cel mic va intampina dificultati in completarea campurilor corespunzatoare raspunsurilor, fii fara grija, il vom ajuta noi.

In cele ce urmeaza, te vom indruma pas cu pas, astfel incat ca parinte, sa stii cum se completeaza raspunsul pentru fiecare test matematica sau / si comunicare.

Ghid de completare pentru fiecare exercitiu si test matematica sau romana

Daca in unele cazuri rezultatul trebuie ales dintr-o insiruire de mai multe varinte, in altele, autorii chestionarelor vor solicita direct raspunsul final.

Pentru a te familiariza cu modelele de exercitii prezente pe platforma educationala 123edu.ro, fa o tura printre categoriile de teste la romana si matematica! Vei gasi mai multe modalitati de adaugare a raspunsurilor.

Cum se completeaza raspunsul la testele ce solicita doar rezultatul final?

Platforma educationala 123edu.ro le propune elevilor teste de romana si matematica cu exercitii unde cerinta este sa scrie direct raspunsul final. In situatii similare, copilul va completa un camp (input) cu solutia rezolvarii.

Recomandam ca initial (mai ales daca scolarul lucreaza la un test de matematica), sa se foloseasca de o foaie de hartie si un creion. Apoi, pe masura ce progreseaza, copilul, mult mai sigur pe el, va efectua toate calculele in minte.

La pasul urmator, pentru verificarea corectitudinii, trebuie dat click pe butonul ”Verifica” sau in alternativa, ”Enter” de la tastatura. Insa daca elevul are de rezolvat exercitii cu mai multe campuri de completat, verificarea se va face doar dupa ce toate casutele (campurile) vor contine un raspuns.

Cum se completeaza raspunsul la testele cu mai multe variante?

Aplicatia propune si teste matematica sau limba romana in care raspunsul corect se afla ”ascuns” intr-o insiruire de posibile rezultate sau chiar in text. In astfel de cazuri, elevului i se cere sa dea click pe rezultatul pe care-l considera corect.

Insa atentie la cerinta si la enuntul problemei / exercitiului! Indiferent daca este vorba despre teste la romana sau despre teste de matematica, solutia corecta, uneori, poate insemna chiar mai multe raspunsuri.

La limba romana mai exista si posibilitatea de a muta un cuvant la locul potrivit, ceea ce inseamna ca se va apasa cu mouse-ul cuvantul care se doreste mutat si se tine apasat pana la locul potrivit, dupa care se elibereaza mouse-ul.

De asemenea o alta modalitate de a raspunde este aceea de a aranja numere sau cuvinte intr-o ordine ceruta in enunt.

Dupa terminarea exercitiului (inainte de finalizarea fiecarui test la matematica sau la limba romana), pe pagina se va afisa un camp (casuta) in care copilului i se va comunica daca raspunsul dat este corect / incorect.

Teste la romana si la matematica. Interpretarea rezultatelor

Din moment ce scolarul a inteles cum se completeaza raspunsul si a reusit sa parcurga toate exercitiile ce alcatuiesc un test, in calitate de parinte, nu-ti mai ramane decat sa-l verifici. A lucrat corect sau nu? Care este punctajul acumulat?

Interpretarea din Cont parinte

Ca sa poti raspunde acestor intrebari, din cont parinte (contul meu), acceseaza butonul ”Statistici exercitii” si apasa lupa de pe ultima coloana a tabelului. Pentru mai multe detalii, mergi pe pagina ”Statistici parinte”.

Interpretarea din Cont copil

Corectarea fiecarui test matematica si comunicare este disponibila si in contul de copil. La rubrica ”Exercitii rezolvate”, cel mic va gasi toate testele le romana si la matematica pe care le-a rezolvat deja, gata corectate.

Test matematica si romana. Cum recunosti rezultatele corecte / incorecte? (H2)

Noi nu le oferim copiilor din clasa pregatitoare si clasele primare rezolvarea anticipata a exercitiilor, ci doar le corectam pe cele finalizate!

Marcarea raspunsurilor corecte

In dreptul raspunsurilor corecte, aplicatia afiseaza un stegulet verde. In paranteza, poti vizualiza si timpul necesar rezolvarii exercitiilor de matematica si comunicare. Aceleasi detalii sunt vizibile si copilului.

Marcarea raspunsurilor incorecte

Raspunsurile incorecte sunt marcate printr-un stegulet rosu. Alaturi de timpul de gandire (afisat intre paranteze), atat parintele, cat si copilul vor vedea si raspunsul corect la intrebarea parcursa.

Daca nu revenim cu explicatii detaliate la fiecare test matematica sau comunicare ”esuat”, este pentru ca cel mic trebuie incurajat sa caute singur explicatiile. Singur trebuie sa revizuiasca capitolele si materiile unde nu se simte stapan pe el si abia ulterior sa incerce parcurgerea altor teste de matematica si limba romana.

Urmareste evolutia copilului tau inca din clasa pregatitoare si motiveaza-l sa rezolve in mod constant teste la romana si la matematica 123edu.ro!